Den Boogaard / Sleutjesspook

Schijndel
Meierijstad
zo 5 december 2010

Locatie:

Het slot lag ten noorden van Schijndel, buiten de bebouwde kom, rechts van de weg naar Heeswijk-Dinther.

Over van middeleeuwse toestand:

Van het kasteel is niets meer over. Mogelijk zitten er nog fundamenten in de grond, waarschijnlijk is dit echter niet. De plaats waar vroeger het slot stond wordt vandaag de dag gebruikt als akker- en weidegrond (2004).

Het huis was waarschijnlijk omgeven door boomgaarden.

Overig
Vlak terrein

Bezitgeschiedenis:

Het slot was eens het bezit van het geslacht Jacobs. Het verhaal van het Sleutjes spook heeft betrekking op deze familie. Ene Jacobszn zou zijn doodgewaande vader Jacob opgesloten hebben in de toren van de ruïne. Deze zou daar jaren gezeten hebben en het kasteel de naam van spookslot bezorgd hebben.

Het kasteel was eens het stamhuis van de heren van Schijndel.

Algemeen: