Blaarthem / Borchtken

Karel de Grotelaan
Eindhoven
Eindhoven
Wonen
Niet toegankelijk

Locatie:

Het huis stond ten noorden van de huidige Sterkenburg en ten westen van de Kasteellaan. De extacte locatie is goed in beeld gebracht in de illustratie van de gereconstrueerde ligging van het kasteel aan de hand van de kadastrale minuut en huidige situatie (Arts 1996, 16).

Van het huis is niets meer over. Op het terrein verrees een geheel nieuwe woonwijk.

Het huis werd genoemd naar de plaats waarbij het gebouwd werd.

Geheel overbouwd

Bouwgeschiedenis:

In 1893, tijdens een reparatie van de goten verbrand het kasteel. Daarna is het een ruïne, in 1939 wordt de ruïne gesloopt.

Bezitgeschiedenis:

Bij een deling van de erfenis van Maria Magthilda, baronesse De Bausel, douairière De Heusch kwam het slotje aan de twee minderjarige kinderen van J.L.C. baron de Heusch, waarna het verkocht werd aan Theodoor Jean Laurent de Marmol ten behoeve van zijn minderjarige zoon Theodoor Jean Laurent de Marmol van Eijck.

augustus - december 1974