Ruitenburgerschans

Adres Wooldseweg
Status kasteelgegevens Basisregistratie

Stichting
Typologie Walburcht
Afm. totaal terrein (m): 60
Afmetingen toelichting:
Uit het onderzoek naar De Ruitenburgerschans in het Woold (gemeente Winterswijk) blijkt dat het oorspronkelijk om een rond tot ovaal aardwerk gaat met een diameter van ongeveer 60,0 m. Van buiten naar binnen is sprake van een ongeveer 8,0 m brede en 1,4 m hoge ringwal, een ongeveer 12,5 m brede en 2,0 m diepe, oorspronkelijk waterhoudende gracht en een eiland of pol met een diameter van ongeveer 20,0 m.

URL Historisch Van der Lugt
Wikipedia Ruitenburgerschans

Publicaties:

H.B.G. Scholte Lubberink - Het aardwerk De Ruitenburgerschans te Woold, gemeente Winterswijk; een algemene beschrijving en archeologisch onderzoek, 2002 -- blz 1-32 (met illustratie)

M. Stiekema - Archeologisch bureauonderzoek en gecombineerd verkennend en karterend booronderzoek Wooldseweg 139 te Winterswijk Woold in de gemeente Winterswijk -- blz 1-48