Andelst

Ligging

Tielse straat ; Veldstraat
Andelst
Overbetuwe

Locatie:

In het gebied net ten westen van de kern Andelst zijn landschappelijke elementen terug te vinden die wijzen op de aanwezigheid van het voormalige huis of kasteel Andelst. [bestemmingsplan Herveld-Andelst, 2010].

Over van middeleeuwse toestand:

Omgracht terrein. Er is sprake van een voor- en hoofdburcht. Aan de Tielsestraat staat een gedeeltelijk omgracht huis. Hierachter ligt het omgrachte terrein van de voorburcht. Daar weer achter ligt het apart omgrachte hoofdburcht-terrein. Funderingen zijn nog in de ondergrond aanwezig.
Siervazen van het Huis Andelst. Twee bakstenen hekpijlers met geprofileerde, natuurstenen dekplaten en gebeeldhouwde siervazen in Lodewijk XV-vormen.
In de kerk te Andelst, oorspronkelijk de koepel te vinden, die bij het kasteel Andelst heeft behoord.

Terrein met reliëf

Op de historische kaart van omstreeks 1840 is het huis nog aanwezig, daarna is het verdwenen