Ravestein

Ravestein
Geldermalsen
West Betuwe

Locatie:

Vlak buiten het centrum (Zwarte kamp) is deze nieuwe burcht (opvolger van de burcht Geldermalsen) gebouwd. Exacte plaats onbekend.

Onbekend

Van der Aa (deel 4 blz 503):
Het was vroeger een deftig gebouw, met eene poort en omgeven door grachten , waarover eene steenen brug. Dit kasteel is in het jaar 1828 gedeeltelijk afgebroken , als wanneer de grachten ook gedeeltelijk gedempt zijn; terwijl men op die plaats een heerenhuis heeft
gebouwd, de huize RAVESTIJN geheeten , hetwelk met de daartoe behoorende gronden , eene oppervlakte beslaat van 47 bund. 43 v. r. 14 v. ell., en thans in eigendom bezeten en bewoond wordt door den Heer E. W. VAM DAM VAN ISSELT , Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten Generaal.

Publicaties:

L.P. Verniers - Ravestein ontrafeld. Een Inventariserend Veldonderzoek in de vorm van proefsleuven aan de Zwarte Kamp te Geldermalsen, 2008

J.D.H. Harten - Sporen in het landschap, 1997

A.J. van der Aa - Aardrijkskundig woordenboek der Nederlanden, 1839 -- DL.4 503, DL.14 808