Drakenburg

Plaats Baarn
Gemeente Baarn
Datum gegevens ma 20 maart 2006

Zichtbare toestand: Intact
Begonnen als een woontoren is het kasteel in de 14e eeuw uitgebreid met woonvleugels, een voorburcht en een poortgebouw. Het hoofdgebouw werd een rechthoekig kasteel met grachten. Tussen 1673 en 1731 is het kasteel gedeeltelijk afgebroken en tot een U-vormig landhuis verbouwd.
In 1811 gesloopt.

In 2003 en 2004 zijn er weerstandsmetingen verricht.

Wikipedia Drakenburg

Taco Hermans - Een praatje bij een plaatje, 2018 -- blz 27 (met illustratie)

Caroline Hom - Verborgen kastelen in zicht; archelogisch onderzoek en inrichting van kasteelterreinen, 2005 -- blz 80-81 (met illustratie)

P.A.M.M. van Kempen - Plangebied Drakenburg : Gemeente Baarn : Archeologische begeleiding van de graaf- en sloopwerkzaamheden, 2005

B.I. Smit - Baarn, Drakenburg, omgeving, 2004 -- blz 69-70

P.A.M.M. van Kempen - Baarn, Drakenburg, 2004 -- blz 67-69

F.G.H. Deckers - Beschermd archeologisch monument Drakenburg, kelderaanleg boerderij : Gemeente Baarn : Een inventariserend archeologisch onderzoek, 2004

F.G.H. Deckers - Beschermd archeologisch monument Drakenburg, gemeente Baarn: een inventariserend archeologisch en bouwhistorisch onderzoek, 2003

F.G.H. Deckers - Plangebied Drakenburg : Gemeente Baarn : Een inventariserend archeologisch onderzoek, 2003