Drakenburg

Baarn
Baarn
Utrecht

Grachtenrestant

Bouwgeschiedenis:

Begonnen als een woontoren is het kasteel in de 14e eeuw uitgebreid met woonvleugels, een voorburcht en een poortgebouw. Het hoofdgebouw werd een rechthoekig kasteel met grachten. Tussen 1673 en 1731 is het kasteel gedeeltelijk afgebroken en tot een U-vormig landhuis verbouwd.

In 2003 en 2004 zijn er weerstandsmetingen verricht.

Taco Hermans - Een praatje bij een plaatje, 2018 -- blz 27 (met illustratie)
M.S. Jordanov - Plangebied Drakenburg : Gemeente Baarn : Archeologische begeleiding van de graaf- en sloopwerkzaamheden, 2005
Caroline Hom - Verborgen kastelen in zicht; archelogisch onderzoek en inrichting van kasteelterreinen, 2005 -- blz 80-81 (met illustratie)
B.I. Smit - Baarn, Drakenburg, omgeving, 2004 -- blz 69-70
F.G.H. Deckers - Beschermd archeologisch monument Drakenburg, kelderaanleg boerderij : Gemeente Baarn : Een inventariserend archeologisch onderzoek, 2004
P.A.M.M. van Kempen - Baarn, Drakenburg, 2004 -- blz 67-69
F.G.H. Deckers - Plangebied Drakenburg : Gemeente Baarn : Een inventariserend archeologisch onderzoek, 2003
F.G.H. Deckers - Beschermd archeologisch monument Drakenburg, gemeente Baarn: een inventariserend archeologisch en bouwhistorisch onderzoek, 2003