Beugelskamp / Boelenscamp

Denekamp

voldoet niet

Na 1827 werd het oude huis gesloopt en de grachten gedempt.
(Bouw)fase 2 - 1827 t/m heden
Terrein met reliëf

Bouwgeschiedenis:

Beugelskamp, ook wel Boelenscamp genaamd. Het goed wordt voor het eerst vermeld rond 1380. Het was toen nog een eenvoudige boerenhoeve. Het huis Beugelskamp is gebouwd omstreeks 1550. In 1674 telde het huis, inclusief bouw-en brouwhuis, zes vuursteden. In de jaren daarna werd het huis aangeslagen voor vier vuursteden. In 1823 of kort daarna is het huis, op het bouwhuis na, gesloopt. Omstreeks 1872 zijn de grachten gedempt en is het terrein verkaveld. In 1962 tenslotte is ook het bouwhuis gesloopt. Nu herinneren slechts enkele lanen aan de voormalige havezate.

Publicaties:

Arnuldus Johannes Gevers - De havezaten in Twente en hun bewoners, 1995 -- blz 422 (met illustratie)

Gerrit Jan ter Kuile - Geschiedkundige aanteekeningen op de havezathen van Twenthe, 1974 -- blz 46 (met illustratie)