KastelenInNederland.nl

La Grande Suisse

La Grande Suisse betreft het voormalige landgoed De Kanjel.

La Grande Suisse Het is gelegen aan de doorgaande weg Maastricht-Meerssen, aan de Mariënwaard 61 te Maastricht. Sinds 1981 is La Grande Suisse opgenomen in register van Rijksmonumenten en dus beschermd.

In het bestaande kasteel zullen 4 maisonnettes, 3 appartementen, 5 grote kasteelwoningen, 2 torenwoningen en 2 hoevewoningen worden gerealiseerd. Nagenoeg alle woningen zullen worden ontsloten via de binnenplaats van het kasteel. Alle kasteelwoningen hebben originele stijlkenmerken, een kasteeltoren of uitzicht op de fraai aangelegde kasteeltuin.La Grande Suisse

De prachtige landschapstuin zal in ere worden hersteld. Het kasteel wordt geheel gerestaureerd en de verbouwde woningen en appartementen zullen worden voorzien van alle hedendaagse luxe en comfort. Rondom het kasteel komt een stijltuin met binnenplaats die dienst doet als gemeenschappelijk landgoed. 

Grenzend aan de riante parktuin worden dertien ruime woningen gebouwd. Alle woningen hebben een prachtig en vrij uitzicht over deze monumentale parktuin en beschikken allen over een eigen voor- en achtertuin. De woningen worden gebouwd in de stijl en uitstraling van het kasteel. In 2012 was de situatie enigszins troosteloos, het bouwwerk is half afgebouwd.

Deil (Gelderland)

Wonen in één van de  te (her)bouwen kasteelwoningen op een landgoed met alle denkbare voorzieningen op korte afstand en de mogelijkheid om uw eigen woonwensen te verwezenlijken. Landgoed Noordenhoek kent een rijke historie en vindt zijn oorsprong met het verdwenen kasteel Palmesteyn uit omstreeks 1300. De percelen worden gescheiden door meidoornscheerhagen, houtwallen en boom- en knotwilgenrijen.