KastelenInNederland.nl

Voorbeelden nieuwe kastelen

Kasteel-architectuur

Hieronder treft u enige voorbeelden. Het op zijn appartementengebouwen of woningen waarvan de vormentaal van het kasteel zijn afgeleid:

Huysdonck
 
Huysdonck omvat twee tegenover elkaar liggende woongebouwen met totaal 47 huurappartementen voor senioren. Het oorspronkelijke ontwerp voor de beide projecten werd ontwikkeld door de in 2002 overleden architect Wim van Bokhoven.
Wolveschans
De Wolveschans is een bouwlocatie aan de zuidwestzijde van Leek, een forensendorp met veel vrije sectorwoningen, onder de rook van de stad Groningen. Op 50 ha is door stedenbouwkundige Ad Habets planrealisatie 1993-2000 (i.s.m. Copijn, Utrecht) een woonwijk ontworpen. Het gebouw op de foto is gerealiseerd. De woonwijk als geheel is geïnspireerd op de borgen, de typische Groningse woonkastelen met bijbehorende parkaanleg.
Donjon Leiderdorp, juli 2007
 

In Leiderdorp is deze donjon gebouwd. De 10 woonlagen bieden zeer luxe appartementen. De donjon is geheel omringd door water.

Foto Mathieu Fannee juli 2007.

Groot Horloo

 

Op de buitenplaats Horster Brinken is het "kasteel" Groot Horloo gerealiseerd. Groot Horloo is een complex van 103 woningen en appartementen. Het complex is ontworpen door architect Visser en Bouwman.

Bijzonder huizenblok Hattem

Bijzonder huizenblok Hattem

Aan de Allerhoeve in Hattem is een bijzonder juizenblok gebouwd. Vooral van boven zit het eruit als een vierkant kasteel met rond hoektorens.