KastelenInNederland.nl

Nieuwe kastelen

Haverleij

De circa duizend woningen en appartementen zijn namelijk gegroepeerd in negen kastelen en het Slot Haverleij. Ieder kasteel biedt plaats aan zo'n 50 tot 90 woningen. In het Slot komen ongeveer 450 woningen. Deze bouwwijze is uniek, slechts tien procent van het gebied wordt bebouwd. De woningen zijn verdicht gebouwd zodat het landschap eromheen gespaard blijft. Alle kastelen staan daardoor volledig vrij in het landschap.

Zwaenenstede
Zwaenenstede

Architecten met internationale faam ontwerpen de kastelen. Allemaal geven zij een heel eigen identiteit geven aan 'hun' kasteelgebouw. Zo krijgen alle kastelen een heel eigen vorm en karakter, passend in de omgeving. En proeft u op iedere plek een verschillende sfeer. De omringende natuur zoals bijvoorbeeld het waterlabyrint of de parktuinen sluit hier naadloos op aan. Want de harmonie tussen gebouw en natuur staat centraal.

Kasteel Leliënhuyze , architect: Sjoerd Soeters

De bouw is in februari 2005 gestart.

Kasteel Lelinhuyze
Kasteel Leliënhuyze

Kasteel Leliënhuyze is opgenomen in een waterlabyrint. Direct daaromheen vindt u de parken, weiden, tuinen en bossen van landgoed Haverleij. Hoewel kasteel Leliënhuyze helemaal nieuw is, lijkt het de tijd te hebben vastgehouden. De oprijlaan, de brug, de torens op de hoeken en de kasteelpoort doen oude tijden herleven. De sfeer van weleer is eveneens terug te zien in de mooie en ambachtelijke materialen die gebruikt zijn. Ook de indeling is klassiek: met in het hart van het kasteel een binnenhof dat dienst doet als gezamenlijk plein en daaromheen een binnen- en een buitenring waaraan de woningen liggen.

Veel verschillende woningtypen
Kasteel Leliënhuyze is opgebouwd uit 67 woningen die allemaal ontworpen zijn door de gerenommeerde architect Sjoerd Soeters. De woningen zijn onderling heel verschillend. De eigen identiteit van de huizen en appartementen vertaalt zich in de verschillende gevels en raampartijen en in de afwisseling van tuinen, terrassen en Franse balkons. Kasteel Leliënhuyze beschikt over vijf bouwlagen, hieronder vallen ook de verdiepte parkeergarage en het binnenhof op de begane grond met galerijen en mooie hofjes. De woningen liggen steeds aan de buiten- of aan de binnenring.

Zie ook: www.haverleij.nl