Links

Naam Omschrijving
De Middeleeuwse dwangburchten van West-Friesland en Alkmaar Uitgebreide site van kastelen (gegevens inzake Torenburg, Nuwendoorn, Middelburg, Nieuwburg, Medemblik en Wijdenes) in het noorden van Noord-Holland. Compleet met literatuurlijsten.
Friese stinsen en staten Deze pagina is bedoeld voor geïnteresseerden die alles willen weten over de sloten, stinsen, staten en buitenplaatsen in Friesland.
Gelderland in beeld Op deze site vindt u ruim 4000 afbeeldingen van Gelderse kastelen. In Kastelen in Beeld is de Collectie Buurman opgenomen die bestaat uit ruim 1500 foto's, gravures en ansichtkaarten van Gelderse kastelen. Deze collectie is enkele jaren geleden aan de Gelderland Bibliotheek geschonken door de heer D.J.G. Buurman, voormalig directeur van de Stichting Vrienden der Geldersche Kasteelen.
Geldersche kasteelen Gelderland is rijk aan kastelen en landhuizen. Op zeven kastelen bent u van harte welkom om kennis te maken met het leven, de architectuur en kunst van vroeger tijden. Een gids leidt u rond en vertelt alle interessante en vaak onverwachte wetenswaardigheden.
Kastelen in Brabant Deze pagina’s bevatten veel informatie over de grotendeels middeleeuwse kastelen. Het ontstaan, de geschiedenis, de bewoners en de huidige doeleinden van zo’n 70 kastelen worden beschreven. In tegenstelling tot andere kastelensites, beperken de artikelen vooralsnog tot die kastelen die nog in welstand zijn, of waar nog zichtbare, bovengrondse delen van resten.
Kastelen in Gelderland Bevat vrijwel alle kastelen en buitenplaatsen in Gelderland. Vaak met foto's. Sommige kastelen zijn helaas niet gevuld.
Overijsselse kastelen / landhuizen Uitgebreid overzicht van alle kastelen, landhuizen en buitenplaatsen voorzien van foto's en ansichten
Regio Arnhem - Nijmegen Spannende Geschiedenis Arnhem en Nijmegen vormen het hart van een unieke regio in Nederland. Als je hier in het verleden duikt, komt je er snel achter dat alle belangrijke perioden uit de geschiedenis ruim zijn vertegenwoordigd.
Stichting Limburgse kastelen Zeer uitgebreide database van alle Limburgse kastelen, geen foto's.
Stichting Staten en Stinzen De op deze website beschreven staten, stinzen en stadshuizen, waarvan sommige in hun oorsprong teruggaan tot in de middeleeuwen, hebben een boeiende geschiedenis. De variatie in functies die de gebouwen tegenwoordig hebben is groot.
Utrechtse kastelen Uitgebreid overzicht van alle kastelen, landhuizen en buitenplaatsen veelal voorzien van foto's.
Vrienden Brabantse kastelen Vereniging vrienden van Noord-Brabantse kastelen. Bevat ook een overzichtlijst van alle Brabantse kastelen.
Vrienden Kastelen Holland en Zeeland Stichting Vrienden van de Hollandse en Zeeuwse kastelen en buitenplaatsen. Informatie over enkele Noord- en Zuid-hollandse kastelen. Met name de kastelenlinks zijn uitgebreid.